Υπουργός Απεριορίστου Ανευθυνότητας

Περιορισμένης Ευθύνης είναι εταιρίες των οποίων η ιδιοκτησία είναι χωρισμένη σε μερίδια (αλλά όχι και σε μετοχές) και οι αρχές λειτουργίας τους καθορίζονται με το καταστατικό της. Οι μέτοχοι των συγκεκριμένων εταιρειών έχουν περιορισμένη ευθύνη, δηλαδή δεν είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τα χρέη των εταιρειών παρά μόνο μέχρι του ποσού της συμμετοχής τους στις εταιρείες.

Περιορισμένης Ευθύνης χαρακτηρίζουμε, συχνά, και ορισμένους πολιτικούς, που διακρίνονται για την ανευθυνότητά τους. Όμως, στην περίπτωση του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, αν πραγματικά αληθεύουν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ανέφερε σε «πηγαδάκι» στη Βουλή των Ελλήνων πως αναμένεται η Τουρκία να προκαλέσει επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει τη γεώτρησή της η Total, ο χαρακτηρισμός «περιορισμένης ευθύνης» δεν αρκεί.

Σε μια εποχή κατά την οποία η Κύπρος επενδύει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου για την έξοδό της από την οικονομική κρίση, πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας Υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης που προϊδεάζει τις ξένες εταιρείες για θερμό επεισόδιο στην περίπτωση που προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους στην Κύπρο;

Ασφαλέστατα, δηλώσεις όπως αυτές που αποδίδονται στον κ. Καμμένο, αποτελούν μεγάλο πλήγμα και για τον κυπριακό τουρισμό, σε μια περίοδο κατά την οποία η τουριστική βιομηχανία θεωρείται μια ασφαλής ναυαρχίδα για έξοδο από την οικονομική κρίση.

Eίναι, άραγε, άδικο να χαρακτηριστεί ως Υπουργός Απεριορίστου Ανευθυνότητας;