Χάρη του τουρισμού δεν θέλουν να χρησιμοποιούν τα αρχικά του ψευδοκράτους

Διαφήμιση του ψευδοκράτους όχι με τα αρχικά του (ΤΔΒΚ) αλλά ως Κύπρος και χρήση και του αεροδρομίου Λάρνακας, προτείνει ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων, Ορχάν Τολούν.

Σε δηλώσεις του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποσταστί», ο κ. Τολούν αναφέρθηκε σε ποσοστό αύξησης 12% για τον τουρισμό στα κατεχόμενα, συγκρίνοντας τους αριθμούς του Ιανουαρίου 2017 με τον Ιανουάριο του 2016. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να ληφθεί σειρά μέτρων, ώστε αυτή η αύξηση να διατηρηθεί. Μεταξύ των μέτρων είναι και η διαφήμιση των κατεχομένων ως Κύπρος και όχι ως «ΤΔΒΚ».

Για να δείξουν, όπως είπε, στους ξένους τουρίστες ότι το ψευδοκράτος είναι ένας ευρωπαϊκός προορισμός, οι τουριστικοί πράκτορες θα έπρεπε να οργανώσουν ταξίδια χρησιμοποιώντας το αεροδρόμιο της Λάρνακας και όχι το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου. Αυτό, σημείωσε, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών προς τα κατεχόμενα.

Ο κ. Τολούν παρατήρησε επίσης ότι ο αριθμός τουριστών προς την Τουρκία έχει μειωθεί λόγω της έλλειψης ασφάλειας στη χώρα. Πρότεινε δε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν όχι ως μέρος της γεωγραφίας της Τουρκίας, αλλά ως ευρωπαϊκός προορισμός και στις τουριστικές εκθέσεις να διαφημίζονται ως «Κύπρος» και όχι «ΤΔΒΚ».