Τον Μάρτιο στην Κύπρο υπουργική διάσκεψη για τη δημοκρατία μέσω της εκπαίδευσης

Διαρκούσης της κυπριακής προεδρίας της επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Κύπρο υπουργική διάσκεψη, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της το θέμα της διασφάλισης της δημοκρατίας μέσω της εκπαίδευσης. Η διάσκεψη θα φέρει μαζί τους Υπουργούς Παιδείας των χωρών μελών του ΣτΕ και των Μεσογειακών Χωρών για να επεξεργαστούν τρόπους συνεργασίας για την προώθηση της δημοκρατίας μέσω της εκπαίδευσης και της αντιμετώπισης φαινομένων τρομοκρατίας, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας στις χώρες της Μεσογείου ιδιαίτερα.

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, θα αναφερθεί στην υπουργική διάσκεψη του Μάρτη κατά τις εργασίες της συνάντησης των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου μετέβη την Τετάρτη. Η συνάντηση έχει κεντρικό θέμα συζήτησης την συμβολή της εκπαίδευσης στην κοινωνική συνοχή και την προαγωγή των κοινών ευρωπαϊκών αξίων.

Όπως είπε ο κ. Καδής, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων «κάθε χώρα θα παρουσιάσει τις δικές της καλές πρακτικές και το πώς μπορούμε ως κράτη – μέλη να συνεργαστούμε και να προάγουμε ακριβώς την κοινωνική συνοχή και τις ευρωπαϊκές αξίες».

Στη δική του την παρέμβαση θα παρουσιάσει και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Επίσης, θα παρουσιάσει και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, ειδικά στο πλαίσιο του δεύτερου στόχου της σχολικής χρονιάς για σεβασμό στη διαφορετικότητα, αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και προώθηση της εκπαίδευσης για την ειρήνη.