Τετραήμερη επίσκεψη Αναστασιάδη στην Ινδία – Φόρος τιμής στον Α. Λιβέρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε το πρωί της Τρίτης στην Ινδία, για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας που απαρτίζουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Γεωργίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε την επίσκεψή του στην Ινδία από τη Μουμπάι, όπου το μεσημέρι είχε συνάντηση με Ινδούς επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανίας κινηματογράφου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Νοέμβρη 2008 στη Μουμπάι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Taj Mahal.

Κατά την τρομοκρατική επίθεση δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες ο Κύπριος Ανδρέας Λιβέρας, επιχειρηματίας, ο οποίος επισκεπτόταν την Ινδία και διέμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Στο Μνημείο των θυμάτων δεσπόζουν ανάγλυφα τα ονόματα των θυμάτων των τρομοκρατών, με πρώτο αυτό του Ανδρέα Λιβέρα.

Ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, σημειώνοντας ότι η Κύπρος στέκεται στο πλευρό της Ινδίας στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας και των ειδεχθών ενεργειών των τρομοκρατών κατά της ανθρωπότητας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Πύλη της Μουμπάι που αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης και ξεναγήθηκε στον χώρο.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον κ. Chennamaneni Vidyasagar Rao, Κυβερνήτη της Πολιτείας Μαχαράστρα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μουμπάι.

* Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η προώθηση των σχέσεων Ινδίας-ΕΕ είναι από τους βασικούς στόχους της τετραήμερης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.