Ρήγμα στην ΕΔΕΚ από την απόφαση στήριξης του Νικόλα Παπαδόπουλου

Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης που ελέγχεται από την ΕΔΕΚ, Διομήδης Διομήδους, κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο ότι, με την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου, λειτούργησε βεβιασμένα με προσωπικές επιλογές, δεσμεύσεις και αυτοσχεδιασμό, προσθέτοντας πως η απόφασή του να δεσμεύσει την ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές δέκα μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, δείχνει «περιφρόνηση και ασέβεια» προς τα στελέχη, τα μέλη αλλά και την ίδια την ιστορία της ΕΔΕΚ.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Διομήδους αναφέρει ότι ο κ. Σιζόπουλος οδηγεί την ΕΔΕΚ σε ρόλο κομπάρσου και χειροκροτητή των επιλογών που έκαναν άλλοι για τα μέλη της του κόμματος μας, συμπληρώνοντας ότι όταν πριν ένα μήνα ρωτούσε δημόσια τον Μαρίνο Σιζόπουλο εάν «υπάρχει ή όχι συμφωνία για υποστήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου» και εάν «έχουν γίνει ή όχι συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», έγινε στόχος «λοιδορίας, συκοφαντίας και απαξίωσης».

«Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και τις προσωπικές ατζέντες. Από τα μέσα ενημέρωσης μάθαμε ακόμη ότι ο κ. Σιζόπουλος παρουσίασε, στη συνάντηση του ενδιάμεσου χώρου, δημοσκόπηση που έκανε η ΕΔΕΚ σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές. Μια τέτοια δημοσκόπηση ουδέποτε παρουσιάστηκε στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ και ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε συζήτηση πριν ή μετά τη διενέργεια της. Τονίζω ότι δεν απέκλεισα και δεν αποκλείω κανένα υποψήφιο για τις Προεδρικές γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχει η βάση της ΕΔΕΚ. Πιστεύω ότι η ΕΔΕΚ –με όλο το σεβασμό προς τα άλλα τέσσερα κόμματα– είναι το πιο ιστορικό κόμμα και δεν μπορεί να είναι παράρτημα και δεδομένη για κανένα», σημειώνει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Διομήδους είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τη μεθεπόμενη Κυριακή. Υποψήφιοι είναι ο νυν Πρόεδρος, Μ. Σιζόπουλος και ο κ. Διομήδους.