Κυπριακό, επενδύσεις και ενεργειακά στην ατζέντα Αναστασιάδη

Κυπριακό, επενδύσεις, ενέργεια είναι τα τρία σημαντικότερα κεφάλαια που περιλαμβάνονται στην ατζέντα των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη. Ο Κύπριος βρίσκεται ήδητο τρίπτυχο στις αποσκευές Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος θα εξηγήσει στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, στη διάρκεια συνάντησής τους, την Τετάρτη, τους λόγους που δεν γίνονται συνομιλίες και θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να επαναρχίσει ο διάλογος. Την ίδια επιχειρηματολογία θα αναπτύξει ο κ. Αναστασιάδης και προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, Μπορίς Τζόνσον, στη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν την Πέμπτη.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του η ηγεσία της κυπριακής ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Την Τετάρτη, μετά από συναντήσεις που θα έχει με το Γ.Γ. του ΟΗΕ και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο επίσημο γεύμα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του διεθνούς Φόρουμ «Επενδύστε στην Κύπρο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Club.

Το Φόρουμ διοργανώνεται από την εταιρεία Capital Link, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών, τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Κύπρου – ΗΠΑ. Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος για επενδύσεις και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών.

Το βράδυ της Τετάρτης, 22ας Μαρτίου, ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με στελέχη της εταιρείας ExxonMobil.

Στις 23 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson και με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Miroslav Lajčák, ο οποίος θα προεδρεύσει της 72ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το βράδυ της 23ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για τη Ρώμη, όπου θα παραστεί στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για την 60ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

* Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετέχει ενεργά στο Επενδυτικό Συνέδριο για την Κύπρο που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη.

Το Επιμελητήριο συμμετέχει στο Συνέδριο με αριθμό εταιρειών-μελών του και τον Γενικό του Διευθυντή, Θωμά Καζάκο, ο οποίος συμμετέχει επίσης ως μέλος της αντιπροσωπείας του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA).

Η συμμετοχή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου εντάσσεται στα πλαίσια της διαχρονικής προσπάθειας για προώθηση της Κυπριακής Ναυτιλίας στο εξωτερικό, προστίθεται.