Καταγγελία για παραθρησκευτικές ομάδες που προσηλυτίζουν νέους

Για παραθρησκευτικές ομάδες που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους, ώστε να προσηλυτίσουν νέα παιδιά, έκανε λόγο η Μαρία Θεοδούλου, μητέρα του 44χρονου σήμερα μοναχού, η οποία μαζί με το σύζυγό της καταχώρησαν αγωγή εναντίον του Μητροπολίτη Αθανάσιου, του ηγούμενου Επιφάνιου, της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για πράξεις και παραλείψεις τους.

Όπως δήλωσε ενώπιον του Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Χάρη Πογιατζή, στο πλαίσιο της ακρόασης της αγωγής, με την οποία ζητούνται αποζημιώσεις μέχρι και €2.000.000, μέρος του προσηλυτισμού είναι και η ύπνωση.

Ανέφερε στο δικαστήριο ότι σύμφωνα με δική της προσωπική έρευνα, που προέκυψε κατά τη διάρκεια μελέτης της απότομης αλλαγής του γιου της, εντόπισε ομιλία του Επισκόπου Καρπασίας Χριστόφορου Τσιάκκα, την οποία απηύθυνε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο, που έλαβε χώρα στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου το 2000 και η οποία αναφέρεται σε παραθρησκευτικές ομάδες.

Σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης της Εκκλησίας της Κύπρου, Λεωνίδα Γεωργίου, αν θεωρεί ότι η Μητρόπολη Λεμεσού και η Μονή Μαχαιρά είναι παραθρησκευτικές ομάδες, η κ. Θεοδούλου απάντησε καταφατικά.