Εκδήλωση στη Λευκωσία για τo Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων διοργανώνουν εκδήλωση για τo Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017, 17:00 στο Σπίτι της ΕΕ, Λεωφόρος Βύρωνος 30, Λευκωσία.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και ο Γιάννης Γιαννάκη, Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Θα ακολουθήσει παρουσίαση για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης από τον Μιχάλη Στυλιανού, Λειτουργό στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο ενώ εθελοντές θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους.
Τι είναι το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης;
Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.
Η σύστασή του ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την ετήσια ομιλία για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο του 2016, και άρχισε να λειτουργεί επίσημα τον Δεκέμβριο του 2016.
Οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, νέοι ηλικία έως 30 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετούνται σε ένα έργο, είτε εθελοντικά, είτε ως μαθητεία, είτε ως πρακτική άσκηση, είτε ως θέση εργασίας για περίοδο μεταξύ 2 και 12 μηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: http://europa.eu/solidarity-corps. Η κατώτερη ηλικία συμμετοχής είναι τα 18.