Είναι νωρίς για την προεκλογική εκστρατεία, λέει η Κυβέρνηση

Την θέση ότι δεν είναι η ώρα των προεδρικών εκλογών διατύπωσε με δηλώσεις του ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μετά το πέρας του θρησκευτικού μνημοσύνου του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη που τελέστηκε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου ανέφερε πως αυτή τη στιγμή η κυπριακή κοινωνία αυτό που απαιτεί από όλους μας, είναι σοβαρότητα προσήλωση και συνέχιση, σε μια τιτάνια προσπάθεια.

Μια προσπάθεια συνέχισε, η οποία φέρνει πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα είτε αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας, είτε αφορά τις μεταρρυθμιστικές δράσεις, είτε αφορά την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας , είτε αφορά την αναβάθμιση σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΔΗΚΟ

Στο μεταξύ, στις υπό εξέλιξη διεργασίες ενόψει προεδρικών εκλογών αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Είπε, μεταξύ άλλων, πως το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος έχει ομόφωνα καθορίσει το στόχο του κόμματος για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Θεωρούμε και επιδιώκουμε αλλαγή της παρούσας διακυβέρνησης για να επιτύχουμε αλλαγή πολιτικών, τόσο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, την οικονομία και τα ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος», ανέφερε και είπε πως «για να πετύχουμε αυτό το στόχο, εμείς θεωρούμε πως χρειάζεται και απαιτείται η συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου».

Απαντώντας σε κριτικές, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως «εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν πολίτη, κανέναν ψηφοφόρο. Ο μόνος που θεωρεί δεδομένο το ΑΚΕΛ είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, καθώς τον στήριζαν ανελλιπώς για τέσσερα χρόνια».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με Γιώργο Λιλλήκα και Μαρίνο Σιζόπουλο για μια κοινή υποψηφιότητα, απάντησε πως «όχι μόνο συμφωνώ αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες πως ο ενδιάμεσος χώρος θα έχει έναν υποψήφιο, θα περάσει στη δεύτερη Κυριακή τον εκλογών και θα κερδίσει τις Προεδρικές εκλογές».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως βρισκόμαστε σε ένα ακήρυχτο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας «αλλά και της λανθασμένης στρατηγικής που ακολουθούμε».

Η ΕΔΕΚ

Από δικής του σκοπιάς ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε πως το κόμμα του δεν ξεκίνησε οποιαδήποτε προεργασία για τις προεδρικές εκλογές. Είπε ότι το μόνο που έγινε είναι «μια πρώτη συνάντηση του κόμματός του με τον κ. Γιώργο Λιλλήκα και την Συμμαχία Πολιτών μετά από δικό τους αίτημα».

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως η ΕΔΕΚ θεωρεί πως αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο των εσωκομματικών διαδικασιών ενόψει του 13ου Παγκυπρίου συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου και ενδεχομένως κάποια στιγμή θα την απασχολήσει και το θέμα των προεδρικών εκλογών. Υποστήριξε ακόμη πως η «πρόωρη» προεδρολογία ξεκίνησε από την συμπεριφορά του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και των συνεργατών του.