Διευθετήθηκε συνάντηση Αναστασιάδη με Γκουτιέρες

Τη διευθέτηση της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, στις 22 Μαρτίου, στη διάρκεια της παρουσίας του κ. Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία του επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο της Capital Link, ανακοίνωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε δείπνο που διοργάνωσαν προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπρο-Ᾱμερικανικών Οργανισμών, η ΠΣΕΚΑ και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου είπε πως όταν υπηρέτησε ξανά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, το 1995, οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. «Ήμασταν μέλη των Αδεσμεύτων και δεν είχαμε την πλατφόρμα που έχουμε τώρα. Επιστρέφοντας μετά από τις Βρυξέλλες – όπου είμαστε πολύ δυνατοί ως κράτος μέλος -ένοιωσα αμέσως τη δύναμη που μας δίνει η πλατφόρμα που ονομάζεται ΕΕ. Αυτή η πλατφόρμα, σε συνδυασμό με την αξιόπιστη εξωτερική μας πολιτική και τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή, μας κάνει πολύ πιο ισχυρούς από το μέγεθός μας», σημείωσε.

Τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα ενός μονίμου αντιπροσώπου της Δημοκρατίας τον ΟΗΕ είναι το Κυπριακό κι όσο παραμένει άλυτο, δεν έχουμε την πολυτέλεια να δώσουμε έμφαση σε άλλο θέμα.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ διαβεβαίωσε το νέο μόνιμο αντιπρόσωπο ότι σύσσωμοι οι οργανισμοί της παροικίας θα είναι στο πλευρό του. «Από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στον ΟΗΕ έχουν περάσει άξιοι διπλωμάτες, από τον Ζήνωνα Ρωσσίδη μέχρι σήμερα, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Η Ομογένεια έχει συνεργαστεί με όλους και συνεχίσει να εργάζεται πάντοτε για την Κύπρο και τα δίκαιά της.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-Ᾱμερικανικών Οργανισμών, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Βασίλης Φιλίππου, που καλωσόρισαν το νέο μόνιμο αντιπρόσωπο και του ευχήθηκαν επιτυχία στα καθήκοντά του.