Δείπνο επιμελητηρίων με καλεσμένους τον Ακιντζί και τον Αβέρωφ

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσκλήθηκε και παρακάθισε σε δείπνο που οργάνωσαν, το βράδυ της Τρίτης, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ και ο Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Επιμελητηρίου, με συμμετοχή και του Τουρκοκυπριακού ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί.

Αντικείμενο αυτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ήταν μια γενικότερη προσπάθεια για αποκατάσταση κλίματος συνεννόησης και συμβολή στην προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΚΕΒΕ είναι προτιμότερο «να μιλά ο ένας με τον άλλο, παρά ο ένας για τον άλλο». Ασφαλώς το κύριο θέμα συζήτησης ήταν το κυπριακό. Επρόκειτο, βεβαίως για μια άτυπη, φιλική συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ότι η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν και ότι είναι εσφαλμένη η εντύπωση ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά αποκλίνει με οποιοδήποτε τρόπο από το συμφωνημένο πλαίσιο. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιδιώκει πάντοτε μια αποδεκτή συμφωνία στο πλαίσιο των αποφάσεων των Η.Ε. για μια διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία.

«Τέτοιου είδους συναντήσεις είναι επιβεβλημένες και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ πραγματοποίησε, πραγματοποιεί και θα συνεχίσει να έχει όποιες επαφές μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση του κλίματος και στην αλληλοκατανόηση με σκοπό την επανέναρξη του διαλόγου», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.