Από τις 15 Ιουνίου καταργούνται τα τέλη περιαγωγής

Μετά από έντονη και διαχρονική προσπάθεια επιτεύχθηκε, την Τρίτη, τελική συμφωνία μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής για το Πακέτο των Τηλεπικοινωνιών που αφορά τα Τέλη Περιαγωγής. Αφορά ουσιαστικά το θέμα των τηλεφωνικών χρεώσεων που επιβαρύνουν τον Ευρωπαίο Πολίτη σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Από τα μέσα Ιουνίου, οι Ευρωπαίοι Πολίτες απαλλάσσονται από τις επιπρόσθετες χρεώσεις στο κινητό τους τηλέφωνο όταν βρίσκονται εντός χώρας της Ε.Ε. και χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο.
Ανακοίνωση του ευρωβουλευτή, Λευτέρη Χριστοφόρου, αναφέρει μεταξύ άλλων:
Ουσιαστικά οι Κύπριοι Πολίτες και γενικά οι Ευρωπαίοι Πολίτες από τις 15 Ιουνίου θα μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο τους στο εξωτερικό, στις χώρες της Ε.Ε., και θα πληρώνουν σχεδόν τα ίδια τηλεφωνικά τέλη που πληρώνουν όταν χρησιμοποιούν το τηλέφωνο στη Κύπρο.
Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα προς όφελος όλων των Ευρωπαίων Πολιτών και αποδεικνύεται ότι με σωστές πολιτικές και διεκδικήσεις η Ευρώπη μπορεί να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να λαμβάνει αποφάσεις υπέρ των Ευρωπαίων Πολιτών.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόφαση μας, για κατάργηση των τελών περιαγωγής για τη κινητή τηλεφωνία όπου θα έχει το δικαίωμα ο κάθε Ευρωπαίος Πολίτης να τηλεφωνεί εντός Ε.Ε. χωρίς υπερχρεώσεις, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά. Είναι ένα αξιόλογο επίτευγμα που καταργεί τα τηλεπικοινωνιακά σύνορα εντός Ε.Ε., μία απόφαση υπέρ των Καταναλωτών, υπέρ της Δίκαιης Αγοράς.
Για τη Κύπρο υπάρχει και ένα επιπρόσθετο όφελος, ως κατεξοχήν τουριστική χώρα, είναι θετικό και για τον Τουρισμό αφού θα ευνοηθούν και οι χιλιάδες τουρίστες που μας επισκέπτονται, με θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας”
Ο Ευρωβουλευτής συνέχισε λέγοντας ότι:
«Πέραν αυτής της μεγάλης επιτυχίας με την κατάργηση των τελών περιαγωγής, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και τη μείωση του κόστους διαδικτύου και ελπίζουμε να κατορθώσουμε να πείσουμε την Ε.Ε., να καταστεί η Κύπρος Ζώνη Ελεύθερου και Δωρεάν Διαδικτύου».