Αεροσκάφος με Κύπριους επιβάτες σε τουρκικό αεροδρόμιο

Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Easy Jet, που εκτελούσε το βράδυ της Παρασκευής πτήση από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας έκανε ολιγόλεπτη στάση σε τουρκικό αεροδρόμιο αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή της Πάφου ανάγκασαν τον πιλότο να προχωρήσει σε εκτροπή.

Το αεροσκάφος με 184 επιβάτες περιλαμβανομένων δύο παιδιών, προσγειώθηκε σε τουρκικό αεροδρόμιο, στη συνέχεια αναχώρησε για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα απ’ όπου και πραγματοποίησε το αρχικό του δρομολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρκικές παρενέβαλαν προβλήματα στην προσγείωση του αεροσκάφους στη χώρα, επειδή μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν και Κύπριοι.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «το αεροσκάφος βρετανικών συμφερόντων που εκτελούσε το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, προχώρησε σε εκτροπή και προσγειώθηκε σε τουρκικό αερολιμένα. Προφανώς η εκτροπή της πτήσης κρίθηκε απαραίτητη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν ανοικτά της Κύπρου και ειδικότερα στη περιοχή της Πάφου, γεγονός που εμπόδιζε το αεροσκάφος να παραμείνει στη πορεία του και τον αρχικό του προορισμό, που ήταν το αεροδρόμιο Λάρνακας το οποίο λειτουργούσε χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα».

Πρόσθεσε ότι «μετά από ολιγόλεπτη παραμονή στο τουρκικό αεροδρόμιο Νταλαμάν, το αεροσκάφος αναχώρησε εκ νέου για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, απ’ όπου μετά από μικρή στάση αναχώρησε για την Κυπριακή Δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο Πάφου, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες είχαν βελτιωθεί».

Το αεροσκάφος, συνέχισε ο κ. Ασπρής «προσγειώθηκε χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα γύρω στις 04.30 και οι 184 επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο Λάρνακας που ήταν και ο αρχικός του προορισμός».

Σχολιάζοντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι τουρκικές αρχές έφεραν δυσκολίες στην προσγείωση του αεροσκάφους στη χώρα, επειδή μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν και Κύπριοι, ο Αδάμος Ασπρής δεν θέλησε να υπεισέλθει, όπως είπε «σε εικοτολογίες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει δύο σύγχρονα και διεθνώς αναγνωρισμένα αεροδρόμια και αυτό είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, είναι καιρός να το εμπεδώσουν».