Έχει ραγίσει το γυαλί, λέει ο Άντρος Κυπριανού για τις συνομιλίες

Το μέλλον των συνομιλιών για το Κυπριακό ήταν το αντικείμενο συζήτησης σε συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP). Αμέσως μετά τη συνάντηση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι αν καταρρεύσουν οι συνομιλίες για συνολική λύση του Κυπριακού, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα και οι εξελίξεις αρνητικότατες για το σύνολο των Κυπρίων.

Απευθυνόμενος προς τους κυρίους Αναστασιάδη και Ακιντζί αλλά και προς όλα τα πολιτικά κόμματα στην ε/κ και στην τ/κ κοινότητα, ο κ. Κυπριανού είπε: «Επιτέλους ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πού θα οδηγηθούν τα πράγματα αν καταρρεύσουν οι συνομιλίες. Είναι αφέλεια να θεωρεί κάποιος ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα και η ζωή θα συνεχίσει να κυλά στους ίδιους τους ρυθμούς δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα και οι εξελίξεις αρνητικότατες για το σύνολο των Κυπρίων, και για τους Ε/κ και για τους Τ/κ και για τους Μαρωνίτες, και για τους Αρμένιους και για τους Λατίνους».

Σε ερώτηση αν δεν πείθονται ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς για ένωση, ο κ. Κυπριανού είπε «δεν είναι θέμα να πείσουμε εμείς». «Είναι προφανές ότι έχει ραγίσει το γυαλί. Και πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να επανασυγκολληθεί. Και αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να υπάρχει μια ψηλή εκτίμηση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα απέναντι στο ΑΚΕΛ, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», είπε.

Τέλος σε ερώτηση αν έχουν ενημέρωση κατά πόσο θα παρευρεθεί ο κ. Ακιντζί στις συνομιλίες, είπε ότι «έχουν σίγουρα ενημέρωση, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ να πω εγώ τι θα πράξει ο κ. Ακκιντζί».